Nemzetközi foci

Simeone beszólt a spanyol szövetségnek: Nem tisztelik a szurkolóinkat

Javier Soriano / AFP
Javier Soriano / AFP

Eléggé sűrű napok várnak az Atlético Madridra, a csapat ugyanis rendkívül fontos meccset játszik a bajnokságban a Real Madriddal vasárnap, majd szerdán következik az Athletic Bilbao elleni Király Kupa-elődöntő első meccse. A menetrendet szóvá tette Diego Simeone, a madridiak vezetőedzője, méghozzá azért, mert a Bilbao pénteken játssza majd le soros bajnokiját, azaz két teljes nappal többet pihenhet riválisánál a kupacsata előtt.

Nem arról van szó, hogy nem tisztelik az Atlético Madridot, hanem arról, hogy nem tisztelik a szurkolóinkat.

Igazságtalan, ha egy ilyen fontos mérkőzés előtt az egyik csapatnak 48 órával több ideje van felkészülni. Egy nap még elfogadható lenne, de így nem. Ezt nem tudom másképp értelmezni, mint tiszteletlenség a szurkolóinkkal szemben, és nem arról van szó, hogy nyerünk-e vagy sem, hanem, hogy a szurkolóink a legjobb formában látják-e a csapatukat a pályán. Ha drukker lennék és azt látnám, hogy az egyik fél öt napot, a másik hármat pihen egy ilyen mérkőzés előtt, akkor nagyon mérges lennék” – mondta Simeone a Rayo Vallecano elleni, szerdai győzelmet követően.

Az edző azt is elmondta, hogy kérték a szövetséget, hogy rendezzék meg csütörtökön a kupaelődöntő első meccsét, de nemleges választ kaptak.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik