Nemzetközi foci

Már negyeddöntős az Afrika Kupa házigazdája, amely az utolsó csoportmeccs után kirúgta az edzőjét

KENZO TRIBOUILLARD / AFP
KENZO TRIBOUILLARD / AFP

A Zöld-foki Köztársaság és Elefántcsontpart is negyeddöntőbe jutott az Afrika Kupán.

A zöld-foki csapat egy kései tizenegyessel jutott tovább Mauritánia ellen, Mendes a 88. percben bikázta be a büntetőt. A győztes válogatottban kispados volt a korábbi fehérvári védő, Stopira.

A Szenegál-Elefántcsontpart meccsen is főszerepet játszottak a büntetők, Szenegál a 4. perctől vezetett Habib Diallo góljával, ám a hajrában Kessié tizenegyesből egyenlített, így hosszabbítás következett. A kétszer 15 perc alatt nem született újabb gól, így végül a tizenegyespárbaj döntött, amelyben szenegáli oldalról Niakhaté rontott, az elefántcsontpartiak közül viszont mindenki jól célzott, így az ötödik rúgó, Kessié a negyeddöntőbe küldte a házigazda csapatát.

Elefántcsontpart továbbjutását az teszi még érdekesebbé, hogy az utolsó csoportmeccs után menesztették Jean-Louis Gasset szövetségi kapitány. Tény, a csapat vérszegény mérleget produkált a csoportkörben, három ponttal és 2-5-ös gólaránnyal csak a harmadik lett a négyesében, de így is továbbjutott a nyolcaddöntőbe, ahol már megbízott edzőként Gasset segítője, Emerse Fae irányította a csapatot.

Elefántcsontpart a negyeddöntőben a Mali-Burkina Faso meccs győztesével játszik, míg a Zöld-foki Köztársaság Marokkóval vagy Dél-Afrikával találkozik az elődöntőbe jutásért.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik