Nemzetközi foci

Kínos rekordot állított be a Juventus korán kiállított csatára

Marco BERTORELLO / AFP
Marco BERTORELLO / AFP

A kiesés ellen harcoló Empoli pontot szerzett a Juventus otthonában a Serie A 22. fordulójában.

Lengyel csatára, Arkadiusz Milik miatt már a 18. percben emberhátrányba került a Juventus. Milik rosszul vette át a labdát, majd egy óvatlan becsúszással próbált korrigálni, de a labda helyett Cerri bokáját találta el, és bár elsőre csak sárgát kapott, a videózás után piros lett belőle.

Ezzel pedig a csatár beállított egy negatív rekordot: hazai pályán ilyen hamar csak egyszer állítottak ki egy Juve-focistát, 2020 decemberében Juan Cuadradót szórták ki a Fiorentina ellen szintén a 18. percben, el is bukta azt a meccset 3-0-ra a torinói csapat, írja a Football Italia.

Most viszont szerzett egy pontot, igaz, ezzel nincs beljebb a bajnoki címért vívott harcban. A Juve Vlahovic szöglet utáni góljával – a szerb támadó hat bajnoki gólt szerzett januárban, ezt csak Cristiano Ronaldo tudta felülmúlni, aki 2020-ban hétszer volt eredményes az év első hónapjában – még vezetett a második félidő elején, de a csereként beállt Baldanzi egy lábak között elsuhanó lövéssel egyenlített, és ezzel a fordulót az utolsó előtti helyről kezdő Empoli egy pontot elvitt.

A Juve előnye két pont az Inter előtt, de a milánói csapat két meccsel kevesebbet játszott. A két csapat a következő fordulóban egymás ellen játszik az Inter otthonában.

Serie A, 22. forduló:

Juventus – Empoli 1-1 (0-0)
Atalanta – Udinese 2-0 (2-0)

Olvasói sztorik