Nemzetközi foci

A VAR nagy hibája után újrajátsszák a rangadót

VIRGINIE LEFOUR / BELGA MAG / Belga via AFP
VIRGINIE LEFOUR / BELGA MAG / Belga via AFP

Újrajátsszák az Anderlecht-Genk belga bajnokit, miután a játékvezető a videóbíróval egyeztetve rossz döntést hozott és rosszul alkalmazta a szabályt a vendégek tizenegyese után.

A decemberben játszott találkozón Kasper Schmeichel, az Anderlecht kapusa kivédte Bryan Heynen tizenegyesét, a kipattanót azonban Yira Sor belőtte. A Genk mégsem ünnepelhetett, mivel a videózás során kiderült, hogy Sor még a tizenegyes elvégzése előtt belépett a büntetőterületre. Emiatt Nathan Verboomen játékvezető a VAR-ral egyeztetve érvénytelenítette a gólt, és kifelé ítélt szabadrúgást, ezzel pedig hibát követett el, a felvételen ugyanis látható, hogy Anderlecht-játékosok is idő előtt beléptek, márpedig ilyen esetben meg kellett volna ismételtetnie a tizenegyest.

A Genk a végül 2-1-re elveszített mérkőzés után panaszt nyújtott be, és újrajátszást akart, de a belga játékvezető testület ezt elvetette, mondván, nem az történt, hogy rosszul alkalmazták a szabályt, hanem a VAR hibázott. A Genk nem nyugodott bele a döntésbe, és a fegyelmi bizottsághoz fordult, amely felülbírálta a játékvezető bizottság döntését, és elrendelte a meccs újrajátszását műhiba miatt.

21 forduló után az Union Saint-Gilloise vezeti a belga bajnokságot, előnye nyolc pont a második Anderlecht előtt. A Genk jelenleg az ötödik helyen áll.

Olvasói sztorik