Nemzetközi foci

Eltiltották a focistákat, akik edzőmeccset bundáztak meg

YouTube
YouTube

9 hónapos eltiltást kaptak a szerb harmadosztályban szereplő Prva Iskra játékosai, akik egy felkészülési meccset bundáztak meg.

A Szabad Magyar Szó számolt be arról, hogy a Prva Iskra négy focistája, Vladimir Simic, Lazar Adamovic, Zoran Topalovic és a kapus Andrija Knezevic összesen 105 ezer eurót (40,4 millió forint) tett fel arra, hogy a montenegrói Jedinstvo elleni mérkőzésen – amelyet 2023 szeptemberében vívtak – legalább négy gól születik majd.

Ezek után nem meglepő, hogy a meccsen épp négy gól esett, mindet a Jedinstvo szerezte, és Knezevic kapus nem volt a helyzet magaslatán, az utolsó gólnál egy nem túl erős 16-oson kívüli lövésre például jelentős ütemkéséssel dobta el magát.

01:32:50-nél látható a negyedik gól, a többi pedig 24:20-nál, 01:08:05-nél, valamint 01:13:10-nél:

Az edzőmeccs többeknek szemet szúrt, így nyomozás indult, amely során bebizonyosodott, hogy Prva Iskra játékosai bundázták. A négy delikvens eltiltást kapott, a Prva Iskrától pedig tizenkét pontot vontak le a Szerb Liga Belgrád csoportjában, és emellett a klubnak 1,2 millió dináros, mintegy tízezer eurós büntetést (3,85 millió forint) is ki kell fizetnie. A pontlevonás miatt a csapat a hatodikról a tizennegyedik
helyre csúszik vissza a 16 csapatos mezőnyben.

A Jedinstvo 19 forduló után utolsó előtti a 10 csapatos montenegrói élvonalban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik