Nemzetközi foci

A Manchester City csapott le az argentinok szupertinijére

Rodrigo BUENDIA / AFP
Rodrigo BUENDIA / AFP

A 18 éves Claudio Echeverri személyében argentin támadó középpályást igazolt a BL-győztes Manchester City.

Echeverri 2028 júniusáig szóló szerződést írt alá a Premier League címvédőjével, de csak 2025 januárban csatlakozik a Cityhez, addig marad jelenlegi klubjánál, a River Plate-nél.

A hatalmas tehetségnek tartott tini hat tétmeccsen már szerepelt a River felnőttcsapatában, amelynek az a Martín Demichelis az edzője, aki korábban többek között a Manchester Cityben is megfordult.

Echeverri csapatkapitánya volt a tavalyi U17-es vébén az argentin csapatnak, amely a negyedik helyen zárta a tornát. A támadó középpályás a brazilok elleni negyeddöntőt egymaga döntötte el mesterhármasával, és a tornát 5 góllal és 2 gólpasszal zárta, így övé lett a Bronzlabda.

A City honlapján azt írják, az U17-eseknél 23 meccsen 13 alkalommal eredményes Echeverri Julian Álvarez nyomdokaiba léphet: a vb-győztes csatár szintén a Rivertől érkezett az angol klubhoz, amellyel már angol bajnokságot, BL-t, FA Kupát, klubvilágbajnokságot és európai Szuperkupát is nyert. A BBC szerint a City 12,5 millió fontot fizetett a Rivernek Echeverriért.

Olvasói sztorik