Nemzetközi foci

A Real Madrid után a Barcelona is kiesett a Király Kupából

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Real Madrid után a Barcelona is kiesett a Király Kupából, a katalánokat az Athletic Bilbao búcsúztatta.

A meccs villámgyors Bilbao-góllal indult, egy nagy kavarodás végén Guruzeta köszönt be Inaki Penának. Lewandowski szemfülességének köszönhetően egyenlített a Barcelona, Berchiche elég figyelmetlenül próbálta kibikázni a labdát a kapu előteréből, a lengyel csatár pedig úgy tette bele a lábát a labda útjába, hogy róla pattant a kapuba.

Hat perccel később már a Barca állt jobban, Yamal hosszan vezetgette a labdát, majd 16-ról kilőtte a jobb sarkot. A Barca ifjonca 16 évesen és 195 naposan a legfiatalabb gólszerző lett a Király Kupában a 21. században.

A második félidő gyors hazai góllal indult, Nico Williams beadásánál Sancet fejelt a kapuba, kihasználva, hogy Pena nem tudta eldönteni, kimozduljon-e a labdára. A rendes játékidőben mindkét csapatnak megvolt a lehetősége, hogy eldöntse a továbbjutást, a baszkok Nico Williams helyzete után foghatták a fejüket, a vendégek meg akkor, amikor Yamal már a kapust is kicselezte, de nem tudott az üresen ásítozó kapuba emelni.

A hosszabbítás a Williams testvérekről szólt, előbb Inaki szerzett gólt, miután a kapufára lőtt labdája épp elé pattant vissza, majd Nico zárta le a meccset, amikor csodásan emelt jobb külsővel a jobb felsőbe.

Szintén ott van az elődöntőben a Mallorca, amely 3-2-re győzött a Yaakobishvili Antallal a kezdőben felálló Girona ellen.

A Mallorca szédületes első 35 percet produkált, és 3-0-ra elhúzott, a harmadik gól előtt a magyar védő ellen fújtak be tizenegyest, amikor féltérdre ereszkedve próbált blokkolni egy lövést, amely eltalálta a kezét.

Yaakobishvili statisztikái a meccsről:

www.sofascore.com

A Girona akkor tudott csak belehúzni, amikor a Mallorca Raíllo kiállítása miatt már tíz emberrel játszott, de a vendégcsapat későn ébredt, így a lelátóról Rafa Nadal által is támogatott Mallorca jutott be az elődöntőbe.

Spanyol Király Kupa, negyeddöntő:

Athletic Bilbao – Barcelona 4-2 (1-2, 2-2, 3-2) – hosszabbítás után
Mallorca – Girona 3-2 (3-0)

 

kedden játszották:
Celta Vigo – Real Sociedad 1-2 (0-1)

 

csütörtökön játsszák:
Atlético Madrid – Sevilla 21.00 (tv: Sport 1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik