Nemzetközi foci

Sok európai futballista elégedetlen Szaúd-Arábiában

Fayez NURELDINE / AFP
Aymeric Laporte még nem gondolkodik az esetleges hazatérésről, de...
Fayez NURELDINE / AFP
Aymeric Laporte még nem gondolkodik az esetleges hazatérésről, de...
Nyílt őszinteséggel beszélt az európaiak helyzetéről Szaúd-Arábiában a spanyol labdarúgó-válogatottal tavaly Nemzetek Ligája-győztes Aymeric Laporte. Az augusztusban a Manchester Citytől az al-Nasszrhoz szerződött hátvéd kijózanító tapasztalatokról számolt be az AS spanyol sportnapilapnak.

„Az itteniek nem könnyítik meg a dolgunkat, sok európai játékos elégedetlen a helyzetével. Nyilván alkalmazkodnunk kell, de nagy változás ez az életünkben. A szaúdiak számára is újdonság, hogy tapasztalt európaiak játszanak náluk, nincsenek hozzászokva ehhez, és komolyabb hozzáállásra van szükségük. Törődnek velünk, de nem eléggé” – mondta a 29 éves futballista.

A ManCityvel Bajnokok Ligáját és öt angol bajnoki címet szerzett légiós – aki az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo csapattársa – kifejtette, más életminőséget várt, és nehezére esik napi három órát az autóban tölteni. Az esetleges visszatérésről Európába azonban egyelőre visszafogottan beszélt:

Jelenleg nem gondolkozom ezen, de ha ilyen rövid idő után már csalódott az ember, akkor felmerül, hogy mitévő legyen. Nekem is eljöhet ez a pillanat

– tette hozzá.

Az angol Jordan Henderson nemrég fél év után elhagyta szaúdi klubját, és a holland Ajaxhoz igazolt, valamint a hírek szerint a világbajnok francia Karim Benzema is a távozást fontolgatja.

(MTI)

Kapcsolódó
Szaúd-Arábia megjelenésével a topfoci végérvényesen az Öböl menti monarchiák játékszere lett
Katar és az Egyesült Arab Emirátusok végtelen forrásai eddig is megszabták az európai focit, de a játékba most bekapcsolódott Szaúd-Arábia is.
Olvasói sztorik