Nemzetközi foci

Szalai Attila: Nagy terveim vannak ez Eb-n, mindent megteszek értük

Szalai Attila, a német élvonalban szereplő Hoffenheim magyar futballistája egy másik Bundesliga-csapathoz, a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburghoz került kölcsönbe. A két csapat szombaton egymással játszott a bajnokság 21. fordulójában, és a Freiburg Sallai győztes góljával 3-2-re nyert.

A Freiburg vasárnap a közösségi oldalán erősítette meg a szombati sajtóhírt egy fotóval és a „Herzlich Willkommen in Freiburg, Attila!” (Isten hozott Freiburgban, Attila) kiírással.

„A jelenlegi helyzetünkre nagyon jó megoldást találtunk. Szalai Attila nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, és azonnal tud nekünk segíteni, a védekezésben fontos tényező lehet. Nagyon várjuk már az együtt töltött időt, és mindannyian keményen dolgozunk céljaink elérése érdekében” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Klemens Hartenbach sportigazgató.

Szalai Attila is úgy fogalmazott, nagyon várja a kihívásokat új klubjában.

Nagy terveim vannak a közelgő németországi Európa-bajnoksággal kapcsolatban, mindent megteszek értük

– mondta.

A 41-szeres válogatott Szalai tavaly nyáron 14 millió euróért igazolt Hoffenheimbe, de nem tudott magának állandó játéklehetőséget kiharcolni, öt tétmérkőzésen – négy Bundesliga- és egy Német Kupa-találkozón – mindössze 333 játékpercet gyűjtött.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik