Nemzetközi foci

Győzelemmel mutatkozott be a római legenda, a drukkerek Mourinhónak üzentek

Silvia Lore / Getty Images)
Silvia Lore / Getty Images)

Győzelemmel debütált az AS Roma kispadján Daniele De Rossi, akinek tanítványai hazai környezetben 2-1-re nyertek a Verona ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának szombati játéknapján. A fővárosiak kispadjáról kedden távozott a portugál José Mourinho, az ő helyét vette az idény végéig az együttes korábbi kiváló középpályása.

Filippo Monteforte / AFP

A szurkolók fütyültek, amikor a római játékosok megérkeztek a bemelegítéshez, majd a mérkőzés során többféle, Mourinhót támogató feliratot is a magasba tartotta.

Mou, egy közülünk

– hirdette az egyik transzparens, de voltak üzenetek, amik annak szóltak, hogy a portugál az utolsó pillanatig kiállt a rómaiakért, és hogy a csapat drukkerei örökké hálásak lesznek azért, amit José Mourinho a Romáért tett.

Daniele De Rossi a játékosokkal együtt a tábor elé ment a lefújás után, hogy megköszönjék a biztatást.

Ez olyan pillanat lesz, amire örökké elékezni fogok. Pár éve azzal viccelte, hogy egy dolgot bántam meg: csak egy karrierem szentelhettem az AS Romának. Most úgy fest, hogy itt a második, meglátjuk, hogy meddig tart

– mondta a meccs után De Rossi.

A beugró vezetőedző elmondta az is, hogy bár sérülés miatt kellett lecserélni Paulo Dybalát és Leonardo Spinazzolát is, egyikük esetében sem komoly a helyzet.

Serie A, 21. forduló

AS Roma-Hellas Verona 2-1 (2-0)

Kapcsolódó
Olvasói sztorik