Nemzetközi foci

Az őrök elől menekülő tolvajhoz hasonlította az Intert a Juventus edzője

Alberto Gandolfo / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Alberto Gandolfo / NurPhoto / NurPhoto via AFP

„Olyan a versenyfutás a bajnoki címért, mint a tolvajok és az őrök harca. A tolvajok menekülnek, az őrök pedig próbálják elkapni őket”.

A fenti idézet a Juventus edzőjétől, Massimiliano Allegritől származik, és mivel a torinói csapat a második helyen áll a tabellán, könnyen kikövetkeztethető, hogy Allegri magukra osztotta az őrök szerepét, és a listavezető Interre a tolvajét.

A nem túl szerencsés nyilatkozatot a Gazzetta Dello Sport nevű olasz lap szerint Milánóban zokon vették, bár a négycsapatos Szuperkupára készülő Inter edzője, Simone Inzaghi annyival elintézte a dolgot, hogy a futball dinamikájába belefér Allegri mondata.

Korábban a témában megszólalt az Inter sportigazgatója, Beppe Marotta is, aki az Intert ahhoz a nyúlhoz hasonlította, amely a vadászok elől menekül, valószínűleg ezt alakította át a Juvéval öt, a Milannal egy bajnoki címet nyerő Allegri a saját szájíze szerint.

Amíg az Inter Szaúd-Arábiában lép pályára a Szuperkupában (a pénteki elődöntőben a tavalyi ezüstérmes Lazio lesz az ellenfele), addig a Juventus vasárnap Leccében játszik, és ha nyer, átveszi a vezetést a tabellán. A vesztett pontok tekintetében jelenleg az Inter két ponttal áll jobban a Juvénál. A két csapat csúcsrangadóját február 4-én játsszák Milánóban.

Olvasói sztorik