Nemzetközi foci

A Roma egyik legnagyobb ikonja lett Mourinho utódja

Silvia Lore / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Silvia Lore / NurPhoto / NurPhoto via AFP

José Mourinho menesztése után a klub egyik ikonja, Daniele De Rossi ül le a Roma kispadjára.

Bár pályafutása utolsó fél évét az argentin Boca Juniorsban töltötte, De Rossi neve ugyanúgy összeforrt a Romáéval, mint Francesco Tottié. A középpályás a klubnál nevelkedett, és 18 évet játszott a Roma felnőttcsapatában;

összesen 616 tétmeccsen lép pályára, ezzel második az örökranglistán Totti mögött (783 meccs).

De Rossi a Romával kétszer nyert olasz kupát (2007, 2008) és egyszer olasz Szuperkupát (2007), a válogatottal pedig 2006-ban világbajnok lett. 116 válogatott meccsével a negyedik helyen áll az olasz rangsorban.

Visszavonulása után bekerült a squadra azzurra edzői stábjába, így 2021 nyarán ő is magasba emelhette a trófeát, amikor az olasz csapat megnyerte az Európa-bajnokságot. A válogatottól 2022 októberében köszönt el, amikor kinevezték a másodosztály SPAL edzőjének, de 17 meccsen mindössze három győzelmet aratott, így tavaly februárban elköszöntek tőle.

De Rossi szombaton debütál a Roma kispadján, amikor a 9. helyen álló fővárosi csapat a kiesés ellen harcoló Veronát fogadja a Stadio Olimpicóban.

Közben a csapat szurkolói az edzőközponthoz vonultak, hogy elköszönjenek a Romát Konferencia Liga-győzelemig, illetve Európa Liga-döntőbe vezető Mourinhótól.

Olvasói sztorik