Nemzetközi foci

Benzema nem tért vissza időben a szaúdi klubjához, egyből beindultak az átigazolási pletykák

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Január 12-én, pénteken kellett volna visszatérnie a szaúdi al-Ittihadhoz Karim Benzemának, ám az aranylabdás francia csatár azóta sem csatlakozott a csapathoz. A Marca azt írja, al-Ittihad edzője, az argentin Marcelo Gallardo a késés miatt úgy döntött, Benzema nem csatlakozhat a többiekhez, akik hétfőn, Dubajban kezdik meg a felkészülést a bajnokság februári folytatására.

A spanyol lap megemlíti, hogy Benzema már az év végén is kihagyott néhány edzést, még az előtt, hogy a játékosok megkezdhették volna a szabadságukat. A 36 éves Benzemát a nyáron ingyen szerezte meg az al-Ittihad, amelyben 15 bajnokin eddig 9 gólt és 5 gólpasszt jegyzett. Ezzel a 9 góllal Benzema a hetedik a góllövőlistán, csapata viszont címvédőként foglalja el ugyanezt a pozíciót a tabellán, és 25 pont a hátránya az éllovas, egy meccsel többet játszó al-Hilal mögött.

A vártnál gyengébb szereplés miatt Benzemának is kijutott a kritikákból, és a mostani eset miatt egyből beindultak a pletykák, hogy a 97-szeres francia válogatott lehet, már nem is játszik többet az al-Ittihadban. Érdeklődőkben nincs hiány, két korábbi csapata, a Real Madrid és az Olympique Lyon mellett a Manchester United is szívesen látná. 

A Marca egyébként elérte Benzema egyik képviselőjét, aki azt mondta, a játékos a kedvezőtlen időjárás miatt Mauritiuson ragadt, és ezért nem tudott időben megérkezni a csapatához.

Nem Benzema az egyetlen, aki ráunhatott a szaúdi viszonyokra, mivel az angol válogatott Jordan Hendersonról is azt lehetett olvasni, hogy szívesen visszatérne Európába, vele kapcsolatban a Juventust és az Ajaxot emlegették lehetséges célállomásként.

Olvasói sztorik