Nemzetközi foci

Maradona fia szerint az apját megölték

Massimo Valicchia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Maradona 2016-ban a fiával együtt lépett pályára egy római gálameccsen
Massimo Valicchia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Maradona 2016-ban a fiával együtt lépett pályára egy római gálameccsen

Az olasz-argentin Diego Armando Maradona Jr., a futball-legenda Maradona fia szerint apját meggyilkolták, mert sorsára hagyták, amikor lehetett volna tenni valamit azért, hogy életben maradjon.

Diego Armando Maradona Jr. egy olasz televíziós műsorban nyilatkozott, és mondatait a legnépszerűbb spanyol sportnapilap, a Marca is közölte. Az ifjabbik Maradona – aki házasságon kívüli kapcsolatból született 1986-ban, Nápolyban, amikor apja Olaszországban légióskodott – konkrétummal nem szolgált, de egyértelműen azokra az orvosokra utalt, akik ellen az argentin ügyészség nyomozást folytat gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával.

Mi – a gyermekei – hiszünk az argentin igazságszolgáltatásban. Meggyőződésem, hogy ennek nem kellett volna így végződnie. Megölték az apámat. Nem az én dolgom megmondani, ki tette, de sorsára hagyták, amikor valamit még lehetett volna tenni érte

– jelentette ki a Mediaset Italia „Verrisimo” című műsorában.

A minden idők egyik legjobb futballistájaként számon tartott Maradona 61 éves korában, 2020. november 25-én hunyt el. Az ok akut szívelégtelenség volt, ami tüdőödémához vezetett. Hazájában az Argentinos Juniorsban, a Boca Juniorsban és a Newell’s Old Boysban, Európában az FC Barcelonában és a Sevillában, valamint a Napoliban játszott, bajnokságot, olasz és spanyol kupát, valamint UEFA-kupát nyert.

Az argentin válogatottal, amelyben 91 meccsén 34-szer volt eredményes, 1986-ban világbajnok, 1990-ben vb-ezüstérmes volt. 2000-ben a nemzetközi szövetség, a FIFA szavazásán elnyerte az évszázad labdarúgója címet a háromszoros világbajnok brazil legendával, Pelével együtt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik