Nemzetközi foci

Henry: Az egész pályafutásom során, sőt a születésem óta depressziós lehettem

Jean-Christophe VERHAEGEN / AFP
Jean-Christophe VERHAEGEN / AFP

Az egész pályafutásom során, sőt a születésem óta depressziós lehetettem. Tudtam róla? Nem. Tettem valamit ellene? Nem. De igyekeztem bizonyos módon alkalmazkodni

– hangzott Thierry Henry vallomása, amit a Diary of a CEO (Egy vezérigazgató naplója) nevű podcastban tett.

Nem ez az első alkalom, hogy az Arsenal gólrekordere (228 gól 377 meccsen) megnyílik, korábban is beszélt arról, milyen terhet jelentett számára, hogy édesapja a megszületése után eldöntötte, hogy ebből a gyerekből világklasszis futballista lesz. Az is lett, hiszen Henry 1998-ban világbajnokságot, két évvel később Eb-t nyert a francia válogatottal, de sokáig főleg az vezérelte a pályán, hogy megfeleljen másoknak, leginkább az apjának, aki akkor is a hibákat vette észre nála, ha ő hat gólt lőtt egy meccsen.

A 46 éves Henry jelenleg a francia U21-es csapatot irányítja, de 2019 és 2021 között volt az MLS-ben szereplő Montreal Impact edzője, és a koronavírus-járvány miatti leállás idején saját bevállása szerint minden nap sírt.

„Gyerekként azt hallgattam, hogy az embernek mindig mennie kell előre, és tenni a dolgát. Ha megálltam volna, akkor talán észleltem volna az egészségi problémáim. A Covid idején viszont minden leállt, én se tudtam a futballal foglalkozni, és akkor vettem észre magamon a jeleket” – magyarázta Henry, akit ebben az időszakban az is nagyon megviselte, hogy egy évig nem láthatta a gyerekeit.

Olvasói sztorik