Nemzetközi foci

Egyszer már befürdött Angliában, most mégis visszatér a német válogatott csatár

Ronny HARTMANN / AFP
A Tottenham hivatalosan is megerősítette Timo Werner érkezését
Ronny HARTMANN / AFP
A Tottenham hivatalosan is megerősítette Timo Werner érkezését
A Tottenham hivatalosan is megerősítette Timo Werner érkezését: az RB Leipzig német válogatott csatár szezon végéig kölcsönben a londoniaknál folytatja, de a klub opciós joggal bír a végleges szerződtetését illetően.

A megállapodás szerint a Tottenham fedezi Werner teljes fizetését a szezon hátralévő részében, és ha beválik, akkor 15-20 millió euró körüli összegért megvásárolhatja végleg a 27 éves futballistát.

Werner 2016 és 2020 között nagyszeren teljesített Lipcsében, ahol 126 bajnokin 77-szer volt eredményes. Le is csapott rá a Chelsea 53 millió euróért, de az angol élvonalban nem találta meg a számítását: 89 meccsen mindössze 23 gólt szerzett.

2022 nyarán visszatért az RB Leipzighez, ahol tavaly 27 bajnokin kilenc gólt szerzett, a jelenlegi szezonban nyolc meccs és 204 pályán töltött perc alatt kétszer talált be.

Ugyan a hírek szerint a Manchester United is figyelte, végül az Ange Postecoglou vezette csapat ajánlatát fogadta el. A BBC azt írta, egyrészt az ausztrál szakember képes lehet arra, hogy kihozza belőle a legjobbat, másrészt nem töltelékembernek szerződtették, ugyanis James Maddison és Ivan Perisic sérülés, a csapatkapitány Szon Hung Min pedig az Ázsia-kupa miatt nem áll a szakvezetés rendelkezésére.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik