Nemzetközi foci

Szoboszlai és Szalah nélkül is legyőzte a Pool az Arsenalt

Julian Finney/Getty Images
Julian Finney/Getty Images

A Liverpool jutott tovább az FA Kupa negyedik fordulójába, miután idegenben legyőzte 2-0-ra az Arsenalt. Szoboszlai Dominik sérülés miatt nem szerepelt a keretben, míg Mohamed Szalah az Afrika Kupára készül Egyiptommal.

Az Arsenal nekiesett ellenfelének a meccs elején, a hazaiak az első 20 percben hétszer is célba vették a kaput, Ödegaard révén a keresztlécet is eltaláltak. Az első vendéghelyzetet a 21. percben jegyezhettük fel, de Nunez fejese méterekkel a kapu mellett ment el. A Pool sem akart lemaradni, Alexander-Arnold is eltalálta a lécet a 45. percben.

A második félidőt jól kezdte a vendégcsapat, de az Arsenal is összekapta magát, így izgalmas meccset láthattunk. A hajráig nyílt maradt a találkozó (közben Jota fejese is a lécen csattant), majd a Pool előbb egy pontrúgás után vezetést szerzett, Kiwior csúsztatott a saját kapujába a 80. percben. Az Arsenal kinyílt a végén, Diaz pedig a 95. percben a rövid fölsőbe bombázott, végleg lezárva a meccset.

A londoni Emirates Stadion történetében először fordult elő, hogy egyik csapat sem játszott vörösben.

A pályaválasztóként rendre piros-fehér Arsenal tiszta fehérben, míg a Liverpool lilában futballozott. A házigazdák azért szerepeltek rendhagyó öltözékben, mert csatlakoztak a No More Red elnevezésű kezdeményezéshez, melynek célja a késes támadások és a fiatalok között elharapózó erőszak elleni küzdelem.

Továbbjutott a címvédő Manchester City is, amely 5-0-ra ütötte ki a másodosztályú Huddersfieldet. A meccs legfontosabb történése alighanem az volt, hogy Kevin De Bruyne pályára lépett csereként, ő még a Premier League első fordulójában sérült meg a nyáron. Egy gólpasszt kiosztott a neki jutott 34 percben.

Olvasói sztorik