Nemzetközi foci

„Ő egy gyémánt” – lenyűgözte csapattársait a Real Madridban debütáló Güler

Federico Titone / Anadolu via Getty Images
Federico Titone / Anadolu via Getty Images

3-1-es győzelemmel mutatkozott be a Király Kupában a címvédő Real Madrid, amely a negyedosztályú Arandinát kiejtve jutott be a nyolcaddöntőbe. Joselu, Brahim Díaz és Rodrygo szerezték a madridi gólokat, azonban

a meccs sztorija egyértelműn Arda Güleré volt, akinek ez volt a régóta várt első meccse a Realban.

A Fenerbahcétól igazolt, mindössze 18 éves játékos kezdőként 59 percet kapott, és ugyan gólt nem szerzett, de szabadrúgásból eltalálta a kapufát, olt két kulcspassza, kialakított egy nagy helyzetet, miközben 90 százalékos pontossággal játszotta meg a társait, és három cseléből kettő is sikeres volt.

A meccs összefoglalója:

„A mérkőzés előtt mondtam neki, hogy csak élvezze a játékot. Sokat volt távol, ez az első alkalom, hogy velünk együtt lépett pályára. Nem egyszerű az ilyen helyzet, fiatal is, oda kell rá figyelnünk mindannyiunknak.

Rendkívül tehetséges. Egy gyémánt, akire vigyáznunk kell

– mondta Joselu, míg a vezetőedző, Carlo Ancelotti arról beszélt, hogy Güler jól játszott, de még látszik az is, hogy nincs tökéletes fizikai állapotban, és közölte, hogy mindenkinek türelemmel kell lennie a fiatal játékossal szemben.

Arda Güler statisztikái első realos meccséről.

Gülert a Real mellett több más európai élcsapat is kiszemelte magának, a Barcelona is (ezt Joan Laporta klubelnök is elismerte), azonban a játékos végül a Madridot választotta, amely valamivel többet, 20 millió eurót fizetett érte, mint a szerződésében szereplő 17,5 milliós kivásárlási ár. 2029 nyaráig írt alá, viszont a nyáron megsérült a jobb térde, így mostanáig húzódott a bemutatkozása a csapatban.

Kapcsolódó
Triplázott az FA-kupában a magyar származású csatár, kiütéssel nyert a Chelsea
Sammie Szmodics pályafutása első mesterhármasát szerezte.
Olvasói sztorik