Nemzetközi foci

Kassán lett sportigazgató a korábbi magyar válogatott labdarúgó

Farkas Balázs korábbi négyszeres válogatott labdarúgó vette át a sportigazgatói teendőket a szlovák élvonalban szereplő FC Kosice csapatánál.

A többségi magyar tulajdonban lévő egyesület szombati sajtóközleményében Farkas elmondta, nem ismeretlen számára a kassai közeg, hiszen korábban az akadémiai fejlesztések területén dolgozott. Felidézte, hogy a klub az elmúlt években komoly fejlődésen ment keresztül, hiszen az alsóbb osztályokból felküzdve magát ismét az élvonalban játszik.

Egy tradicionális csapatról beszélünk, amely újjászületett. A cél, hogy ezen a felfelé ívelő pályán maradjon a klub és Kelet-Szlovákia meghatározó labdarúgócsapatává váljon

– mondta.

Geri Ádám klubigazgató szerint Farkas Balázs munkája az elmúlt években nagy mértékben hozzájárult a klub utánpótlásképzésének fejlődéséhez. A kassaiak összes korosztálya az első osztályban szerepel, valamint a Kassai Labdarúgó Akadémia elitakadémiai státusszal rendelkezik.

A 44 éves Farkas játékosként megfordult a többi között a Videotonban, az Újpestben, a Győrben és a Vasasban is. A magyar válogatottban négy alkalommal lépett pályára.

Az FC Kassa a szlovák első osztályban a tabella tizedik helyéről várja a tavaszi folytatást.

(MTI)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik