Nemzetközi foci

A Bayern csatára és egy lopással vádolt Verona-játékos is kimaradt a kameruni válogatottból

Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Choupo-Moting (jobbra) nem lesz ott az Afrika-kupán
Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Choupo-Moting (jobbra) nem lesz ott az Afrika-kupán
Január 13-a és február 11-e között Elefántcsontpart ad otthont a labdarúgó Afrika-kupának. A csapatok megkezdték a kerethirdetést, a kameruni szövetségi kapitány, Rigobert Song hozott néhány meglepő döntést.

Az, hogy Bryan Mbeumo kihagyja a kontinenstornát, várható volt, a Brentford támadója ugyanis nem épült fel a december 9-én a Sheffield ellen szerzett sérüléséből. Márpedig az ő távolléte hatalmas gond, hiszen nagyszerű formában volt, szezonbeli 15 Premier League-meccsén 7 gólt szerzett és 3 gólpasszt adott.

Ezek után abszolút meglepetés, hogy Eric Maxim Choupo-Moting is kimaradt. Nem azért, mert elveszítette a helyét a Bayern München kezdőcsapatában (azért 1 bajnokin mindössze 322 percet játszva is szerzett két gólt a Bundesligában), hanem mert a legutóbbi négy meccset kihagyta a válogatottban.

Choupo-Moting nélkülözhetetlen játékos, de mostanában láttunk valamit, ami kialakulóban van. Még mindig fontos játékos, de választanunk kellett, márpedig Frank Magri és Faris Moumbagna megragadta az alkalmat, és bejátszotta magát

– magyarázta Rigobert Song a Toulouse és a Bodö/Glimt támadóinak meghívását.

Kimaradt a keretből a Hellas Veronában szereplő Martin Hongla is, akit egy helyi újságíró szerint tavaly március 28-án lopáson kapták egy összetartás során, Song pedig közölte vele, mennyire csalódott, és azóta nem hívta meg. A szövetségi kapitány szerint azonban ez ostobaság, egyszerűen arról van szó, hogy vannak hozzá hasonló típusú és kvalitású játékosok, és egyszerűen most nem ő a legjobb.

Az a tény, hogy helyére kameruni Victoria Unitedben játszó 17 éves középpályást, Wilfried Nathan Doualát hívta meg, nem biztos, hogy erről árulkodik.,

A kameruni válogatott bő kerete

Kapusok: Andre Onana (Manchester United), Fabrice Ondoa (Nimes), Devis Epassy (Abha) Simon Ngapandouetnbu (Marseille)
Védők: Christopher Wooh (Rennes), Junior Tchamadeu (Stoke), Nouhou olo (Seattle Sounders), Darlin Yongwa (Lorient), Oumar Gonzalez (al-Raed), Harold Moukoudi (AEK Athén), Jean Charles Castelletto (Nantes), Malcom Bokele (Bordeaux), Enzo Tchato (Montpellier)
Középpályások: Olivier Ntcham (Samsunspor), Yvan Neyou (Leganes), Wilfried Nathan Douala (Victoria United), Ben Njongoue Elliott (Reading), Andre-Frank Zambo Anguissa (Napoli), Olivier Kemen (Kayserispor), Leonel Ateba (Dynamo Douala).
Csatárok: Vincent Aboubakar (Besiktas), Francois Regis Mughe (Marseille), Georges-Kevin Nkoudou (Damac), Clinton Njie (Sivasspor), Karl Toko Ekambi (Abha), Faris Moumbagna (Bodö/Glimt), Frank Magri (Toulouse).

Kapcsolódó
Botrány a kameruni fociban: az U17-es válogatott kétharmadáról kiderült, hogy csalt az életkorával
Az élettani vizsgálatok után derült ki a trükközés, kitették őket a keretből.
Olvasói sztorik