Nemzetközi foci

Az edzőlegenda német sikert vár a magyar válogatott ellen az Eb-n

Farkas Norbert / 24.hu
A legutóbbi három, egymás elleni mérkőzés közül a németek egyszer sem tudták legyőzni a magyarokat
Farkas Norbert / 24.hu
A legutóbbi három, egymás elleni mérkőzés közül a németek egyszer sem tudták legyőzni a magyarokat
Ottmar Hitzfeld német edzőlegenda szerint a házigazda német labdarúgó-válogatott a nyári Európa-bajnokságon előbb legyőzi a skót, majd a magyar csapatot is, és a svájciakkal mérkőzik a csoportelsőségért.

A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes edző – aki 2008 és 2014 között svájci szövetségi kapitány volt – úgy véli, a közhangulat egyre jobb lesz, ahogy közeledik az Eb. Szerinte a német válogatott esélyes a csoportjában, de a svájciaknak is nagyon jó csapatuk van:

Meggyőződésem, hogy a válogatott megnyeri az első két meccsét, majd az első helyért fog harcolni a csoportban Svájccal.

A szakember kitért arra is, hogy üdvözölné, ha a 106-szoros válogatott Toni Kroos is visszatérne.

„Toni nagyon tapasztalt játékos, és sikeres a Real Madriddal. A németeknek sok erős középpályásuk van, de el tudom képzelni, hogy Kroos rutinjával, eszével és szervezőkészségével jót tenne a válogatottnak.”

A magyar és a német válogatott az Eb második csoportfordulójában, június 19-én Stuttgartban csap össze.

Közben Bernd Neuendorf, a házigazda német szövetség elnöke azt nyilatkozta, futballfesztivált vár a nyári Európa-bajnokságtól.

„Izgalmas meccsek várnak ránk. Nagyszerű lesz látni és átélni a hangulatot a lelátókon. Ez európai futballfesztivál lesz!” – fogalmazott.

Kitért arra is, hogy ugyan a közelmúltban a német együttes nem szerepelt jól, sőt kínos vereségeket szenvedett, ennek ellenére meggyőződése, hogy ismét megörvendezteti szurkolóit.

(MTI)

Kapcsolódó
Tart tőle a németek legendája, hogy a csapat a csoportkört sem éli túl az Eb-n
Sepp Maier biztos abban, hogy a hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon Manuel Neuer védi majd a magyarokkal azonos csoportban szereplő házigazdák kapuját, magát a tornát ugyanakkor vegyes érzésekkel várja.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik