Nemzetközi foci

Fiatal brazil csillagok formálhatják át a PSG-t

Marcello Zambrana / AGIF / AGIF via AFP
Lucas Beraldo aláírt a PSG-hez
Marcello Zambrana / AGIF / AGIF via AFP
Lucas Beraldo aláírt a PSG-hez
A Paris Saint-Germain öt évre leigazolta a Sao Paulótól a brazil védőt, Lucas Beraldót, de hamarosan egy 18 éves középpályás, Gabriel Moscardo is a francia bajnoknál köthet ki.

A PSG hétfőn jelentette be Lucas Beraldo szerződtetését, a Sao Paulo védője két szezon után hagyta ott a brazil csapatot és köztelezte el magát 2028 nyaráig a párizsiaknál. A Globo azt írta, a labdarúgóért 20 millió eurót fizetett új klubja.

Nagyon örülök, hogy egy olyan ambiciózus klubhoz csatlakozhatok, mint a Paris Saint-Germain. Ez egy fontos lépés a karrieremben, és segít továbblépni. Alig várom, hogy találkozhassak új csapattársaimmal

– jelentette ki Beraldo.

„Azt hiszem, lehetetlen szeretet nélkül játszani Sao Paulóban. Örökké szerencsésnek fogom érezni magam, hogy megélhetem ezt az álmot, hogy felvehetem ezt a mezt, és eljutottam addig, hogy a tömött Morumbi Stadionban a nevemet kiabálták” – tette hozzá.

A Globo azt írta, nem ő az egyetlen brazil, aki a PSG-ben köt ki, a 18 éves Gabriel Moscardo is ezt az utat járja be. A középpályás csupán fél éve, 2023 júniusában debütált a Corinthiansban, jelenleg azonban sérüléssel bajlódik, műteni kell a lábát, így csak 2024 közepén csatlakozhat a párizsiakhoz.

A Le Parisien szerint Beraldo leigazolása és Moscardo közelgő érkezése lehetővé teszi, hogy kissé a PSG átformálja a keretét – főleg, hogy a hírek szerint a védő Layvin Kurzawa és a csatár, Hugo Ekitike távozik.

Kapcsolódó
Két brazilra is lecsap a PSG, már túl vannak az orvosin
Gabriel Moscardo és Lucas Beraldo már Párizsban vannak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik