Nemzetközi foci

Körömrágós meccsen, 89. percben szerzett győztes góllal érte utol az Aston Villa a Liverpoolt

Jacob King / PA Images via Getty Images
Jacob King / PA Images via Getty Images

Mozgalmas mérkőzésen győzte le 3-2-re az Aston Villa hazai pályán az újonc Burnley-t. A hazaiak 1-0-ra, majd 2-1-re is vezettek, a vendégcsapat azonban mindkétszer ki tudott egyenlíteni (itt érdemes megjegyezni, hogy Ollie Watkins a Villánál kiosztott két gólpasszt is, nyolc asszisztjával vezeti a vonatkozó rangsort).

A hajrában aztán Duran lábát rúgták meg a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt. Douglas Luiz végezte el e büntetőt, kivárt az utolsó utáni pillanatig, majd lövése után a labda a keresztlécet kétszer is érintve vágódott a kapuba.

A győzelmével az Aston Villa pontszámban beérte a Liverpoolt, de Szoboszlai Dominikék még pályára lépnek a fordulóban, igaz jövőre, január 1-jén lesz ugyanis a Newcastle elleni meccsük.

A címvédő Manchester City előbb megünnepeltette magát a szurkolókkal, egymás mellé téve az összes megnyert idei trófeát (a legutóbbi a klubvilágbajnoki cím volt), majd meggyőző játékkal 2-0-ra legyőzte a Sheffield Unitedet. Ott volt a kispadon Kevin De Bruyne, aki még az első fordulóban sérült le.

Kapcsolódó
A morcos Chelsea-játékos határozottan jelezte az operatőrnek, ne őt vegye
Thiago Silvát láthatóan megviselte, hogy izgalmassá tett egy sima meccset a csapata.

A Crystal Palace hazai pályán 3-1-re nyert a Brentford ellen, így nyolc nyeretlen bajnoki után gyűjtötte be újra a három pontot a Premier League-ben. Remek formában van a Wolverhampton Wanderers, amely az Everton ellen nyert otthon 3-0-ra, ezzel sorozatban a harmadik sikerét aratta.

Premier League, 20. forduló

Aston Villa-Burnley 3-2 (2-1)
Crystal Palace-Brentford 3-1 (2-1)
Manchester City-Sheffield United 2-0 (1-0)
Wolverhampton Wanderers-Everton 3-0 (1-0)
Luton Town-Chelsea 2-3 (0-2)

Olvasói sztorik