Nemzetközi foci

Minden benne volt a 70 millió eurós MU-csatár gólörömében

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

Higgyétek el, hogy meg lehet csinálni, és nyerni fogunk

– ezt mondta az Aston Villa elleni bajnoki szünetében, 0-2-es állásnál Erik ten Hag, a Manchester United edzője a játékosainak.

A United-focisták nem adták fel, és győzelem lett a jutalmuk: Alejandro Garnacho duplázott, majd Rasmus Höjlund megszerezte az első bajnoki gólját, ezzel a MU-nak sikerült megszakítania a négymeccses nyeretlenségi sorozatát.

Ten Hag azt mondta, sokat beszélgetett Höjlunddal, aki a BL-ben ősszel ötször is eredményes volt, a bajnokságban azonban be volt oltva a gólok ellen.

„Mindig problémát jelent, ha egy csatár nem szerez gólokat, de neki erős személyisége van, pont olyan, amire egy támadónak szüksége van. Ha az eddigi intenzitással végzi a dolgát, akkor a gólok jönni fognak majd” – tette hozzá a holland edző.

A gól után készült videón látszik, mekkora feszültség szakadt ki a nyáron 74 millió euróért szerződtetett dán csatárból:

A Premier League 1992 óta íródó történetében ez volt a 14. olyan meccse a MU-nak, amikor kétgólos hátrányból fordított. Ennek a műfajnak a manchesteri csapat a királya, amely öttel több ilyen fordítást számlál, mint bármelyik más PL-csapat.

A MU december 30-án búcsúztatja az évet, amikor a Nottingham vendége lesz, amely szintén sikerrel vette a karácsonyi játéknapot, mivel az ausztrál Chris Wood mesterhármasával 3-1-re verte a Newcastle Unitedet.

Olvasói sztorik