Nemzetközi foci

„A csapattársaim azt mondták, nem zuhanyozhatok meztelenül. Ijesztő volt” – kellemetlen élmények érték Katarban a kolumbiai futballsztárt

Simon Holmes / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Simon Holmes / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Emlékeznek még James Rodríguezre? A 2014-es vb legszebb gólját – amivel elnyerte a Puskás-díjat – szerző kolumbiai játékos jelenleg a brazil Sao Paulo futballistája, de 2021 szeptemberétől egy évet eltöltött Katarban, az al-Rajjan csapatánál, ahova eredetileg három évre írt alá.

Most a Globo nevű brazil csatornának nyilatkozott a katari időszakról, és elárulta, elég nehezen alkalmazkodott a közel-keleti tapasztalt viszonyokhoz.

A meccsek után a zuhanyzóban mindenki meztelen, de a csapattársaim azt mondták, itt ezt nem teheted meg. Ijesztő volt. A másik furcsaság, hogy mindenki kézzel eszik, és amikor evőeszközt kértem, akkor győzködtek, hogy márpedig kézzel kell enni

– nyilatkozta a 32 éves, 96-szoros kolumbiai válogatott játékos.

Aki játszott a német rekordbajnok Bayern Münchenben is, de ott sem volt mindennel elégedett, mert a helyi embereket hűvösnek, a németországi időjárást pedig túlzottan hidegnek találta.

Rodríguez a Bayernnel öt trófeát gyűjtött (két bajnoki cím, egy német kupa, két német Szuperkupa), legnagyobb sikereit pedig a Real Madriddal aratta, amellyel spanyol bajnokságot (2017, 2020), Bajnokok Ligáját (2016, 2017), klubvilágbajnokságot (2015, 2017), európai (2015, 2017) és spanyol Szuperkupát (2020) is nyert. A Sao Paulóban 14 tétmeccsen eddig 1 gól és 3 gólpassz került a neve mellé.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik