Nemzetközi foci

Először volt kezdő bajnokin, rekordot jelentő gólt szerzett a Juventus tinije

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Először volt kezdő a Juventusban a 18 éves Kenan Yildiz, aki fontos gólt szerzett a Frosinone elleni 2-1-es győzelem alkalmával.

A Németországban született, de török válogatott Yildiz eddig csak perceket kapott Massimiliano Allegritől, a Frosinone otthonában azonban a kezdőben találta magát, és a 12. percben meg is szerezte első Serie A-gólját. Turati, a Frosinone kapusa nyomás alatt elszórta a labdát, amit Kostic passzolt Yildizhez, az ifjonc pedig átfűzte magát a védőkön, majd a rövid sarokba tüzelt.

00:15-nél látható Yildiz gólja az összefoglalóban:

Yildiz 18 évesen és 233 naposan a Juventus legfiatalabb külföldi játékosa lett, aki betalált a bajnokságban. A gólja után a nyelvét kidugva ünnepelt, csakúgy mint egy korábbi Juve-ikon, Alessandro Del Piero, el is ismerte, hogy a legendás tízes előtt tisztelgett a gólörömmel.

A Frosinone a második félidő elején egyenlített, amikor Monterisi okos passzát a csereként beállt Báez lőtte be. A meccs ide is, oda is eldőlhetett volna, ám végül Vlahovic fejese után a Juventus gazdagodott három ponttal.

Folytatta nagy menetelését az idény meglepetéscsapata, a Bologna, amely az előző fordulóban a Romát verte, majd az olasz kupában kiejtette idegenben az Intert, most pedig Ferguson kései góljával győzött az Atalanta ellen. Thiago Motta csapata az elmúlt öt fordulóban 13 pontot gyűjtött, és a negyedik helyen áll, úgy, hogy a harmadik Milantól mindössze két pontra van.

Serie A, 17. forduló:

Frosinone – Juventus 1-2 (0-1)
gól: Báez (51.), illetve Yildiz (12.), Vlahovic (81.)

 

Bologna – Atalanta 1-0  (0-0)
gól: Ferguson (86.)

 

Torino – Udinese 1-1 (0-0)
gól: I. Ilic (88.), illetve Oier Zarraga (81)

Olvasói sztorik