Nemzetközi foci

Pep Guardiola talányos nyilatkozatot adott a klub-vb után

Fotó: Jose Breton / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Fotó: Jose Breton / ANADOLU / Anadolu via AFP)

A Bajnokok Ligája-győztes Manchester Cityvel péntek este megnyerte a labdarúgó klubvilágbajnokságot, a döntőben 4-0-ra legyőzte a Libertadores Kupa-címvédő brazil Fluminensét. A dzsiddai mérkőzésen Julian Alvarez megszerezte a klub-vb-finálék történetének leggyorsabb gólját 40 másodperc elteltével, s az angolok sikere a folytatásban sem forgott veszélyben.

Újabb trófeájával Josep Guardiola vezetőedző lett az első tréner, aki három különböző csapatot is a klub-vb csúcsára vezetett – a Barcelonával 2009-ben és 2011-ben, a Bayern Münchennel 2013-ban diadalmaskodott.

A Man City mestere a döntő után különös nyilatkozatot adott.

Lezárult egy fejezet, minden címet megnyertünk. Nincs már semmi más, amit megnyerhetnénk. Úgy érzem, elvégeztem a munkát, ennek vége van. Karácsony van, lehet új könyvet venni, és nekiállni az írásának. Az elmúlt nyolc év lezárult. A repülőn ünneplünk, holnap pedig pihenünk

– jelentette ki Guardiola, aki 2016-os érkezése óta 16 trófeát hódított el együttesével, és még 18 hónapig köti szerződése az angol klubhoz.

A City a BL, a bajnoki cím, az FA Kupa, a Ligakupa és az európai Szuperkupa után idei ötödik trófeáját gyűjtötte be, és megőrizte az európai csapatok 2012 óta tartó veretlenségi sorozatát a klubvilágbajnokságon.

Olvasói sztorik