Nemzetközi foci

Kiskorú lányai előtt, a félidőben késelték meg a Benfica szurkolóját

Majdnem tragédia történt a portugál Ligakupa csütörtök esti mérkőzésén: a Benfica-AVS összecsapás félidejében egy hazai szurkolót a gyermekei szeme láttára megkéseltek.

A Record beszámolója szerint a félreértés egy hely miatti vitából eredt, a két kislányával érkező hazai drukker szerencsére nem szenvedett végzetes sérülést, de azért beszállították a Santa Maria Kórházba.

A klub később azt közölte, hogy a drukker stabil állapotban van. Ami a támadót illeti, továbbra is szökésben van, és a hatóságok a stadionból készült videokamerás megfigyelések segítségével próbálják azonosítani.

A portugál futball-liga még éjszaka közleményt adott ki, amelyben a megelőző intézkedések meghozatalára szólított fel.

„Sajnálattal vettük tudomásul, hogy az Estádio da Luz lelátóján történt incidenst. A sérült szurkolónak mielőbbi felépülést kívánunk és köszönjük a helyszínen jelen lévő mentőszolgálatok gyors beavatkozását. A liga megkéri meccs biztonságáért felelős hatóságokat, hogy gyorsan és hatékonyan határozzák meg, ki a felelős a történtekért, és tegyenek megelőző intézkedéseket, hogy hasonló helyzetek ne ismétlődhessenek meg a portugál stadionokban.”

A mérkőzést a Benfica nyerte 4-1-re és bejutott a Ligakupa január 24-i elődöntőjébe, ahol az Estoril ellen lép pályára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik