Nemzetközi foci

Óriási blama: amatőrcsapat ejtette ki az Ajaxot a kupában

Gerrit van Keulen / ANP / AFP
Gerrit van Keulen / ANP / AFP

Az elmúlt hetekben úgy tűnt, a szezont borzalmasan kezdő Ajax összekapta magát, legalábbis a bajnokságban, ahol november óta nyolcmeccses veretlenségi sorozatot rakott, és ezzel feljött a tabellán az ötödik helyre.

Az Európa Ligában az utolsó fordulóban aratott győzelmével csak annyit ért el a csapat, hogy harmadikként zárt, és ezzel rangosabbá tette a Konferencia Liga mezőnyét, hiszen tavasszal már ott folytatja.

A holland kupában viszont már nem lesz több meccsük ebben a szezonban az amszterdamiaknak, mivel a második fordulóban kikaptak a negyedosztályú USV Hercules ellen.

Az amatőrcsapat Tim Pieters góljaival kétgólos előnyt szerzett, de az Ajax jobban bírta a hajrát, és a 83., valamint a 89. percben is eredményes volt, így 2-2-re alakította az állást. Az utolsó szó azonban a Herculesé volt, a hosszabbítás harmadik percében Mats Grotenbreg továbblőtte a hazaiakat.

Az Ajaxszal először fordult elő, hogy kikapott egy amatőrcsapattól, a Hercules-játékosok pedig óriási elánnal ünnepelték a hatalmas bravúrt.

A kispad tetején ünneplésnek megvannak a veszélyei:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik