Nemzetközi foci

„A futballban lehet veszíteni, de nem így” – megalázták a Napolit a kupában

A Frosinone nigériai védője, Caleb Okoli (b.) küzd a labdáért
A Frosinone nigériai védője, Caleb Okoli (b.) küzd a labdáért
November közepén a Napoli vezetése úgy érezte, váltani kell, mert a bajnoki címvédőnek nem megy a játék. A menesztett Rudi Garcia helyére Walter Mazzarri került, aki már tudja, milyen nehéz feladatot vállalt el: eddigi hét tétmérkőzéséből ugyanis négyet elveszített. A legutóbbi, keddit megalázó módon, hazai pályán 4-0-ra.

Úgy tűnt, sikerült kicsit helyreállítani a renomét azzal, hogy két vereség után a bajnokságban legyőzte a Cagliarit, míg a portugál Braga ellen sikerült kivívni a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe kerülést, így kevesen számítottak ilyen mértékű megaláztatásra.

A csapat a legutóbbi három bajnokiján mindössze egy pontot gyűjtött Frosinonét fogadta, Mazzari pedig úgy vélte, ez a csata alkalmas lehet arra, hogy a legjobbjait – Lobotka, Di Lorenzo, Osimhen, Kvarachelia, Politano – a kispadra ültesse.

Igazából nem is volt gond nélkülük, de miután a mérkőzés még a 65. percben is 0-0-ra állt, előbbi négyet pályára küldte az edző. Gólt azonban a Frosinone szerzett Barrenechea révén, öt perc múlva Caso is eredményes volt, a ráadás perceiben pedig még Seddira és Harrui is betalált, és kiütéses, 4-0-s sikerrel továbbjutott.

Szeretnék bocsánatot kérni a szurkolóktól, a végsőkig igyekeztek segíteni nekünk, de ezt nem érdemelték meg

szomorkodott Mazzari a meccset követően.

„Talán az első számú játékosok nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy a kispadról szálljanak be. Abszurd, de jobban jártunk azokkal a srácokkal, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Ezen el kell gondolkodnunk. 2-0-s hátrányban is emlékezni kell arra, hogy mi vagyunk a Napoli. A futballban lehet veszíteni, de nem így. Elfogadhatatlan, hogy egy játékot így fejezzünk be.”

A Napoli 1958 óta nem szenvedett hazai pályán ilyen súlyos vereséget, akkor a Lazio verte ugyancsak 4-0-ra.

Olasz Kupa, nyolcaddöntő

Napoli–Frosinone 0-4 (0-0)
gól: Barrenechea (65.), Caso (70.), Seddira (90+1., 11-esből), Harrui (90+5.)

Olvasói sztorik