Nemzetközi foci

Kiállított egy Hertha-játékost, halálosan megfenyegették a bírót

SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Halálos fenyegetést kapott Patrick Ittrich játékvezető a szombati, gól nélküli döntetlennel végződő német másodosztályú labdarúgó-mérkőzést követően, mivel kiállította a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC egyik játékosát.

A Bild című újság szerint a főállásban rendőrként dolgozó Ittrich verbális bántalmazásra hivatkozva jelentette az esetet, miután Instagram-oldalán az egyik szurkoló privát üzenetben megfenyegette, hogy „meg fogja ölni”, majd azt írta neki, „szégyent hoz a német futballra”, amiért kiállította Florian Niederlechnert az Osnabrück elleni hazai találkozón.

A Hertha középpályása egy kemény belépő után sárga lapot kapott. Majd a VAR jelezte Ittrichnek, hogy nézze vissza a szituációt, a bíró ezt követően megváltoztatta döntését és piros lappal azonnal kiállította Niederlechnert, aki a pályát elhagyva obszcén kifejezéseket ordított a kamerába.

Lutz Michael Fröhlich, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) játékvezetői testületének első embere határozottan elítélte a történteket, majd az egy héttel ezelőtti, Törökországban történt bírói bántalmazásra emlékeztetett.

„Megdöbbentő és felfoghatatlan, hogy ezek a komoly bántalmazások sem késztetik arra az embereket, hogy elgondolkozzanak azon, hol is van a határ” – mondta Fröhlich, majd hozzátette, a játékvezetők munkája nagyon nehéz és ők is csak emberek, olyan sportolók, akik természetes részei a labdarúgó családnak.

Ittrich elárulta, hogy a fenyegetés szerzője azóta bocsánatot kért tőle. 17 forduló után, vagyis a bajnokság felénél a Hertha a 7., az Osnabrück az utolsó a tabellán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik