Nemzetközi foci

Hajbeültetésre ment, sérülést hazudott, kitették a keretből az Afrika-kupa győztes csatárt

Emin Sansar / ANADOLU / Anadolu via AFP
Vincent Aboubakar hazugságait megelégelte a Besiktas
Emin Sansar / ANADOLU / Anadolu via AFP
Vincent Aboubakar hazugságait megelégelte a Besiktas
A héten nagytakarítást tartott a Besiktas, a török élvonal 5. helyén álló, nemzetközi kupából kiesett labdarúgócsapat vezetése a Fenerbahce elleni 3-1-es vereség után kitett öt játékost a első keretből. Közülük Vincent Aboubakar története egészen hihetetlen…

A gyenge szereplés következtében a francia jobbhátvéd, Valentin Rosier, az algériai válogatott szélső, Rachid Ghezzal, a ManUnitedből is ismert, Afrika-kupa győztes, elefántcsontparti Eric Bailly, illetve két kameruni, Jean Onana és Vincent Aboubakar is a második csapatban találta magát.

Utóbbi futballista egészen elképesztő módon játszotta ki magát a keretből. A szintén Afrika-kupát nyert, 98-szoros kameruni válogatott csatár második etapját tölti az isztambuliaknál, 2020-21-ben 29 meccsen 16, 2022-23-ban 16 mérkőzésen 13 gólt szerzett. A jelenlegi szezonban összesen 22 tétmérkőzésen 11-szer volt eredményes.

A támadó azonban a futball mellett másra is koncentrált, egy hónapon keresztül hazugságokkal traktálta a klubot. Először a felesége betegségére hivatkozva Párizsba utazott (ezt két kétszer engedély nélkül is megtette), majd sérülésre hivatkozva három héten át nem állt csapata rendelkezésére.

Azonban kiderült, a francia fővárosba hajbeültetés miatt (!) ment, és miután orvosai azt javasolták, három hétig ne fejeljen, mert az káros lehet a beavatkozás végeredményét illetően, inkább sérülést szimulált.

Olvasói sztorik