Nemzetközi foci

Botrányosan gyenge széria után nagy kapushibával talált magára a Spurs

Oli SCARFF / AFP
Kulusevski találata után Richarlison öröme érthető
Oli SCARFF / AFP
Kulusevski találata után Richarlison öröme érthető
Úgy tűnik, túllépett súlyosabb válságán a Tottenham labdarúgócsapata, amely sorozatban második győzelmét aratta a Premier League-ben.

Ange Postecoglou csapata szenzációsan rajtolt a 2023-24-es szezonban, első tíz bajnokiján veretlen maradt, majd jött egy mély hullámvölgy november közepén, amely során öt meccsből négyet elveszített és mindössze egy pontot szerzett (igaz, azt a címvédő Manchester City vendégeként).

Aztán múlt vasárnap elgázolta 4-1-re a Newcastle Unitedet, a 17. forduló pénteki nyitányán pedig idegenben, emberhátrányban verte 2-0-ra a Nottingham Forestet. A csapat az első félidő ráadásában szerzett vezetést Richarlison fejesével, majd a 65. percben egy kapitális kapushibából megpecsételődött a sorsa.

Egy hazaadás után Matt Turner kapus annyira megijedt a rátámadó csatártól, hogy ügyetlenül csak a 16-osnál ácsorgó Dejan Kulusevski elé tudott ívelni, a svéd köszönte, tolt párat a labdán, majd jobbról, éles szögből nagy gólt lőtt.

Turner pedig összeomolva püfölhette a földet…

A 70. percben Yves Bissoumát kiállította a játékvezető, de a Forest nem tudott élni az emberelőnnyel. A nottinghamiek a legutóbbi hat bajnokijukon mindössze egy pontot szereztek, így Steve Cooper edző kezdhet aggódni az állása miatt.

Premier League, 17. forduló

Nottingham – Tottenham 0-2 (0-1)
gól: Richarlison (45+2.), Kulusevski (65.)

Kapcsolódó
50 éve nem voltak annyian az Anfielden, amennyien most láthatják Szoboszlaiékat
Anno 1973 áprilisában csak gól nélküli döntetlen jött össze.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik