Nemzetközi foci

Dráma az EL-ben: a 101. perces gól után már a csoportelsőséget ünnepelték, de a bíró jól emlékezett a szabályra

Damien MEYER / AFP
Damien MEYER / AFP

A csoportelsőségről döntött az Európa Liga F csoportjában a Rennes-Villarreal meccs, amelyről két érdekes jelenetet hoztunk.

Az első a Rennes egyenlítőgólja, amely 10 másodperccel a középkezdés után született: a Villarreal-játékosok épphogy visszasétáltak a saját térfelükre Gerrard Moreno értékesített tizenegyese után, amikor a legurított labdából Enzo Le Fee indította Lorenz Assignont, aki már a levétellel előnybe került a védővel szemben, majd bedobott egy látványos cselt is, végül éles szögből meglepte Pepe Reinát.

A Villarreal másodszor, majd harmadszor is megszerezte a vezetést, a Rennes viszont tudta, ha döntetlenre menti a meccset, megvan a csoportelsőség, és egyből a 16 közé jut. A hosszabbítás a tizenegyedik percében járt, amikor a Rennes 21 méterről, középről végezhetett el szabadrúgást, de Le Fee lövése a kapufán csattant. A labda visszakerült a francia középpályáshoz, majd a kavarodás végén Assignon vágta be a Villarreal kapujába, a hazaiak hatalmas ünneplésbe kezdtek, egészen addig, amíg a bíró nem jelezte, hogy a szabályok szerint érvénytelen volt a gól.

A szabály ugyanis úgy szól, hogy pontrúgásnál a lövést elvégző játékos nem érhet egymás után kétszer a labdába, márpedig itt a kapufáról nagy ívben visszahulló labda a szabadrúgást elvégző Le Fee-hez került, akinek a pillanat hevében eszébe sem jutott, hogy kiszúr a csapatával, ha hozzáér.

Végül maradt a 3-2-es Villarreal-győzelem, így a spanyolok ott vannak a legjobb 16-ban, a Rennes pedig csoportmásodikként egy BL-csoportharmadikkal meccsel majd a nyolcaddöntőbe kerülésért.

Olvasói sztorik