Nemzetközi foci

Felépült sérüléséből, volt egy jó hete, majd az első meccsén egy perc után újra kidőlt a Bayern támadója

Hasan Bratic / dpa Picture-Alliance via AFP
Hasan Bratic / dpa Picture-Alliance via AFP

Thomas Tuchel, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint legalább nyolchetes kihagyás vár a sérült Serge Gnabryra, aki legkorábban februárban térhet majd vissza a csapathoz.

A 28 éves német válogatott támadó az Eintracht Frankfurt otthonában 5-1-re elveszített szombati bajnokin csereként állt be, de öt perc után le kellett cserélni, majd a Bayern – amelynek Lőw Zsolt a másodedzője –vasárnap közölte, hogy Gnabrynak izomsérülése van és az idén már nem játszhat.

„Attól tartok, hogy minimum nyolc hét lesz, vagy annál is több. Majd meglátjuk, milyen ütemben gyógyul” – nyilatkozta Tuchel Manchesterben, ahol a Bayern kedd este Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést játszik a United vendégeként.

Túl sok ez a számára, mert már a kartörése után is hosszú idő volt, mire visszatérhetett. Aztán egyből csúcsformába került az edzéseken, volt egy jó hete, de egy perccel a pályára lépése után megsérült Frankfurtban

– tette hozzá a tréner.

Gnabry a mostani idényben csak öt bajnoki meccsen játszott, ezek közül három alkalommal volt kezdő.

Gólt még nem szerzett, miközben az előző szezonban 14 góllal és hét gólpasszal segítette a münchenieket a bajnoki címhez.

A Bundesligában most második Bayern a BL-ben már biztosan nyolcaddöntős és csoportelső, és kedd este a továbbjutást jelentő második hely eléréséért küzdő Manchester United vendége lesz. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti majd.

Olvasói sztorik