Nemzetközi foci

„Egész meccsen a feleségével cukkoltam, ő meg teljesen szétesett” – a nemrég visszavonult focista elárulta, mit bánt meg leginkább

CESAR MANSO / AFP
CESAR MANSO / AFP

A brazil bajnokság utolsó előtti fordulójában játszott, Cuiabá elleni 2-1-es győzelem alkalmával tudta le pályafutása utolsó meccsét Filipe Luis, aki az idényt a negyedik helyen záró Flamengóból vonult vissza.

A 38 éves balhátvéd úgy nyilatkozott, szíve szerint akár 45 éves koráig is futballozott volna, de a teste jelzett számára, hogy ideje abbahagyni. A 44-szeres brazil válogatott játékos a Figueirenséből indult, majd megfordult az Ajaxban, az uruguayi Rentistasban, a Real Madrid tartalékcsapatában, a Deportivo La Corunában, az Atlético Madridban (két időszakban is), a Chelsea-ben, és 2019 nyarán tért vissza Brazíliába, ahol a Flamengo lett az utolsó klubja.

Ez jó döntésnek bizonyult, mivel a Flamengóval nyert két brazil bajnokságot, két Libertadores Kupát, két brazil Szuperkupát, valamint brazil kupát és Recopa Sudamericánát, ami amolyan dél-amerikai Szuperkupának számít, mivel a Libertadores Kupa és a Copa Sudamericana győztese vívja.

Filipe Luis nemcsak a Flamengóval volt sikeres, az Atléticóval többek között spanyol bajnokságot, Király Kupát és Európa Ligát nyert (utóbbi sorozatot kétszer is), a Chelsea-vel bajnoki cím és Ligakupa-siker után ünnepelhetett, míg a brazil válogatottal a Copa Américán és Konföderációs Kupán lett aranyérmes.

Most egy interjúban megkérdezték tőle, mit bánt meg leginkább a pályafutása során, mire azt választolta, hogy azt az esetet, amikor Ángel Di Maríát a feleségével cukkolta egy Atlético-Real Madrid rangadón.

Sergio Agüero elárulta, hogy Di Maríát azzal lehet leginkább kizökkenteni, ha az ember elkezdi emlegetni a feleségét. Így is tettem, ő pedig tényleg teljesen szétesett.

Hiába jött be a pszichológiai hadviselés, a meccs után egyáltalán nem éreztem jól magát, és megbántam, amit tettem. Úgyhogy most szeretnék utólag bocsánatot kérni Di Maríától

– mea culpázott Filipe Luis, aki visszavonulása után is marad a Flamengónál, és a jövőben edzőként dolgozik majd a klubnál.

Olvasói sztorik