Nemzetközi foci

Ilyen még egyetlen Premier League-csapattal sem történt

Ben Stansall / AFP
Ben Stansall / AFP

Hiába vezetett már a 11. percben hazai pályán a Tottenham, végül 2-1-re kikapott a West Ham Unitedtől. A szezont kifejezetten jól kezdő Spurs a legutóbbi öt fordulóban nem tudott nyerni, sőt csak egy pontot szerzett.

Ami az igazán döbbenetes, hogy Ange Postecoglou csapata mind az öt meccsen vezetett 1-0-ra, márpedig az Opta statisztikái szerint a Premier League-ben most először fordult elő egy csapattal, hogy egymást követő öt bajnokin megszerezze az első gólt, mégse nyerjen.

A meccs összefoglalója:

„Hogy többet érdemeltünk volna, vagy sem, az most lényegtelen. Kikaptunk, ami elfogadhatatlan. A játékosoknak, különösen a támadóknak felelősséget kell vállalniuk, mert több helyzetünk is volt ahhoz, hogy lezárjuk a meccset” – mondta a csapatkapitány, Szon Hungmin.

A Tottenham varázslatosan kezdte a szezont, az első tíz meccséből nyolcat megnyert és volt két döntetlenje, vezette a bajnokságot. Azóta valami megtört, október 27-én, a Crystal Palace ellen sikerült nyerni legutóbb, és ugyan akkor még két pont előnye volt a Spursnek az Arsenallal szemben, a városi rivális azóta ellépett kilenc ponttal.

Csütörtökön este az Everton szállított egy bravúrt, ugyanis háromgólos győzelmet aratott a vendég Newcastle United felett. A liverpooli csapat sikerével a tízpontos levonást követően először mozdult el a kiesőzónából.

Premier League, 15. forduló

Everton-Newcastle United 3-0 (0-0)
Tottenham Hotspur-West Ham United 1-2 (1-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik