Nemzetközi foci

Őrület a hosszabbításban: a kapus harcolta ki a pontmentést jelentő tizenegyest

Gabriele Maricchiolo / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Gabriele Maricchiolo / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Lecce-Bologna 1-1, nincs itt semmi látnivaló, gondolhatnánk, hiszen idehaza maximum a leglelkesebb sportfogadók számára tűnt ez érdekes meccsnek.

Pedig a hosszabbításban olyan történt, amit nagyon ritkán lehet látni futballmeccsen: a Lecce egyenlítését eredményező tizenegyest ugyanis a hazaiak kapusa, Wladimiro Falcone harcolta ki.

Az ötperces hosszabbítás már letelt, de a Lecce cserejátékosa, Hamza Rafia a szöglet után röviden kifejelt labdát még visszaemelte, Patrick Dorgu középre fejelt, Falcone rá is mozdult a labdára, ám Riccardo Calafiori lerántotta.

Az asszisztens először lest jelzett, ám a videózás során kiderült, hogy Dorgu nem lógott be a védők mögé, úgyhogy tizenegyes lett az ítélet, amit Roberto Piccoli lőtt be a 90+10. percben.

2:13-nál indul a jelenet, amely Piccoli góljával zárul:

Az Opta a 2004-2005-ös idény óta gyűjti az adatokat az olasz bajnokikról, azóta Falcone az első kapus, aki tizenegyest harcolt ki a csapatának.

A Bologna igazán bosszús lehet a hosszabbításban eldobott két pont miatt, mert ha nyer, pontszámban beérte volna a negyedik, vagyis BL-helyen álló Romát. Így viszont 22 pontjával a 7., míg a sorozatban harmadik döntetlenjét játszó Lecce 16 pontjával a 13. a tabellán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik