Nemzetközi foci

Ha műteni kell, bukhatja az Eb-t a Barcelona kulcsembere

Josep LAGO / AFP
Josep LAGO / AFP

Hátsérülése miatt veszélybe kerülhet az Európa-bajnoki szereplése Marc-André ter Stegennek, a magyarokkal azonos csoportba sorsolt német labdarúgó-válogatott elsőszámú kapusának.

Az El Mundo Deportivo című spanyol sportnapilap értesülése szerint az FC Barcelona orvosi stábja még nem döntött a műtéti beavatkozásról, de a konzervatív kezelési módok nem hozták meg a várt eredményt, azaz Ter Stegen továbbra is fájdalmakkal küzd.

A 31 éves Ter Stegen hátproblémája miatt kihagyta a katalán csapat legutóbbi három mérkőzését, amelyeken a fiatal Inaki Pena helyettesítette.

Amennyiben operációra lenne szükség, az jelentősen befolyásolhatja az Eb-t házigazdaként váró német válogatott kapusposztját. A Nationalelf kapuját 2010 óta minden nagy nemzetközi tornán Manuel Neuer védte, azonban a Bayern München kapusa tavaly decemberben síbalesetben eltörte a lábát, azóta Ter Stegen volt a németek kezdő hálóőre.

A magyar és a német válogatott az A csoport második fordulójában találkozik egymással: a két csapat június 19-én Stuttgartban csap össze.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik