Nemzetközi foci

Nem várt az UEFA hétfőig, egy nappal korábban elindult a jegyértékesítés

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Bár eredetileg mind a magyar, mind az európai szövetség azt jelezte, hogy december 4-én indul a jövő évi, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra szóló jegyek értékesítésének második szakasza, az UEFA nem várt addig, és már elérhetővé tette a jegyigénylő felületet.

A német szövetség (DFB) a szombati, hamburgi csoportsorolás és az órára lebontott program kihirdetése után ismételten hangsúlyozta, hogy ezúttal egymillió belépőt adnak el, ugyanakkor a házigazda válogatott mérkőzései iránti kereslet meghaladja a kínálatot.

A szervezők az előzetes jelentések alapján azzal számolnak, hogy a németek csoportriválisai – köztük a magyarok – jelentős számú szurkolóval érkeznek majd nyáron az országba.

A jegyigénylésre bő egy hétig, december 12-ig lesz lehetőségük az érdeklődőknek ezen a felületen.

A 24 csapatos Eb-t június 14. és július 14. között rendezik Németország tíz városában. A magyarok Svájccal június 15-én, szombaton 15 órától játszanak Kölnben, majd június 19-én, szerdán 18 órától a házigazda Németország ellen folytatják szereplésüket Stuttgartban, végül Skóciával június 23-án, vasárnap 21 órától találkoznak szintén Stuttgartban.

Az első körben 1,2 millió jegyet adtak el a szervezők a jelentkezők között, ekkor még csak a házigazda válogatott csoportmérkőzéseinek helyszíne és dátuma volt ismert.

A legolcsóbb belépők 30 euróba (11 400 forint), a legdrágábbak 1000 euróba (380 ezer forint) kerülnek.

Olvasói sztorik