Nemzetközi foci

Stankovic: Keménynek kellett lenni a szünetben

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI
Ami az öltözőben történt, az ott is marad, mondta a Ferencváros vezetőedzője, aki szerint a Cukaricki elleni győzelem akár az egész szezon menetén is változtathat.

Bár sokáig csak szenvedett, végül két, hajrában szerzett góllal fordított és nyert Szerbiában a Ferencváros a Konferencia Ligában – Aleksandar Pesic a 98. percben szerezte a győztes találatot. A Fradi vezetőedzője, Dejan Stankovic a meccset követő sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy csalódott volt, mert öt perc után elveszítette csapata a meccstervet. Kérdezték róla, de nem ment bele, mi hangzott el ezek után az öltözőben.

Ami az öltözőben elhangzik, az ott is maradt. Most keménynek kellett lenni a szünetben, de testvérként. A második félidőben elégedett voltam a hozzáállással, mert egy csapatként könnyezve harcoltunk 53 percen át. Ha ilyen a hozzáállásunk, akkor jön is a jutalom

idézte az ulloi129.hu Stankovicot, aki a második félidő első perceiben sérülés miatt lecserélt Adama Traoré állapotáról nem tudott bővebben nyilatkozni, de megjegyezte, hogy a félidőben még nem jelezte a játékos, hogy baja lenne, de ha ő cserét kér, annak oka kell legyen.

„Az ilyen meccsekre gondolok, amikor az apró részletekről beszélek, ez karriereket befolyásol. Katonát ki kell emeljem: eddig egy percet sem játszott, de ő is, mint mindenki, fontos ember. 60-70 meccs van egy szezonban, nem szabad csalódottnak lenni, ha valaki kihagy egy meccset.

Mindenki fontos a Ferencváros számára, mert a Ferencvárost szolgáljuk. Ez nekem is tanulság. Talán a mai meccs változtat a szezon menetén, ez a hozzáállás döntő lehet

– mondta a sajtótájékoztatón az FTC trénere, aki az M4-nek nyilatkozva azt említette, „ez az a csapat, amit én szeretek. Ez a DNS egy olyan csapaté, ami nyerni akar. A bajnokságot, a Konferencia Ligát, mindent Európában”.

A meccs legvégén reklamálásért kiállított Igor Matic büszkén beszélt a Cukaricki teljesítményéről, a játékosai ugyanis mindent megvalósítottak, amit kért tőlük.

Hogy a 98. percben egy szabálytalanság után megszületett a Ferencváros győzelme, az benne van egy ilyen mérkőzésben

– mondta, hozzátéve, hogy minden vereséget nehéz feldolgozni, azt meg különösen, amikor a döntő gólt szabálytalanság előzi meg.

A Ferencváros két hét múlva az utolsó fordulóban az éllovas és már továbbjutott olasz Fiorentinát fogadja. A magyar bajnok sikerrel csoportelsőként a nyolcaddöntőbe jutna, míg a pontszerzéssel biztosan továbblépne, de akkor csoportmásodikként játszania kellene a 16 közé kerülésért az Európa Liga egyik csoportharmadikjával. Veresége esetén még ki is eshetne.

Olvasói sztorik