Nemzetközi foci bajnokok ligája

Szoboszlai Dominik rendesen meglepte korábbi csapatát

A Lipcse Manchesterben játszik a címvédő City ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, ez pedig remek lehetőséget kínált a magyar válogatott csapatkapitányának, Szoboszlai Dominiknak, hogy a szomszédból átruccanva meglátogassa korábbi csapattársait és edzőjét.

Szoboszlai két és fél évig erősítette a Lipcsét mielőtt Liverpoolba igazolt, a németek edzőjével, Marco Roséval pedig még régebbre nyúlik vissza a kapcsolata, ugyanis a szakember már Salzburgban is edzette a magyar középpályást. Rose a PL Stories nevű műsorban a Premier League stábjának így nyilatkozott a kapcsolatukról:

Dominik egyszer azt mondta egy interjúban, hogy utáltam őt, de ez nem igaz. Imádom, mindig is imádtam, és ezt ő is tudja. Különleges kapcsolat van közöttünk, kicsit apa-fiú-szerű.

Szoboszlai pedig így emlékezett vissza a salzburgi évekre:

Rose eleinte nem volt a legjobb számomra, de ez csakis miattam volt így. Amikor a második csapatban jól játszottam, akkor ő azt mondta, hogy oké, ez nem elég. Mindennap azt mondta, hogy nem elég, amit csinálok. Egy idő után megkérdeztem, hogy miért? Arra kértem, hogy árulja el, mit kellene csinálnom. Azt mondta, hogy fussak és dolgozzak többet, ne én legyek az utolsó, aki megérkezik az edzésre és az első, aki távozik. Idővel ezeket jól megtanultam.

A Lipcse teher nélkül játszhat a Manchester City ellen, ugyanis már az előző fordulóban bebiztosította a továbbjutását a legjobb 16 közé.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik