Nemzetközi foci

„Csak üvöltöttem, hogy azonnal jöjjön egy orvos” – súlyos kapussérülés a dán ligában

Fél órával a meccskezdés után döbbent csend uralkodott a silkeborgi JYSK Parkban, a dán labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának záró összecsapásán ugyanis történt egy súlyos sérülés.

A Silkeborg az FC Midtjylland csapatát fogadta, amely a 19. percben vezetést szerzett. Bő tíz perc múlva egy ellentámadás során Martin Fraisl jól mozdult ki kapujából, pechjére a nagy lendülettel érkező hazai támadó, Alexander Lind nem tudott lefékezni, és térdével fejen találta szerencsétlen kapust, aki elveszítette az eszméletét.

Soha nem jó egy csapattársat ilyen helyzetben látni. Csak álltam és üvöltöttem, hogy azonnal jöjjön egy orvos. Szerencsére gyorsan megérkezett a segítség.

A legfontosabb az volt, hogy Martin rendben legyen, aztán amikor láttuk, magánál van, volt időnk arra koncentrálni, hogy még futballmérkőzés is vár ránk” – nyilatkozta az FCM csapatkapitánya, Henrik Dalsgaard.

Elmondta, hogy miközben hordágyon vitték le csapattársát, aki addigra magához tért, megszólította, és megkérdezte, hogy legalább az ellenfél játékosa kapott piros lapot.

„Igennel válaszoltam, mire kicsit megnyugodott” – tette hozzá Dalsgaard.

A balesetet követően Fraislt a Viborg Kórházba szállították kivizsgálásra, míg a teljesen összeomló Lindet többen próbálták vigasztalni.

Az FC Midtjylland végül kihasználta emberelőnyét, és 4-1-re győzött.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik