Nemzetközi foci bajnokok ligája

Ancelotti egyik játékosáról tett kijelentése megosztotta a Real Madrid öltözőjét

Thomas Coex / AFP
Thomas Coex / AFP

Carlo Ancelotti érthetően boldogan ült le az újságírók elé a hétvégén, miután csapata 3-0-ra nyert a Cádiz otthonában és az élre állt a spanyol bajnokságban. A Real Madrid edzőjét aztán Andrij Lunin teljesítményéről is kérdezték, aki négy védést is bemutatott a meccsen, egyszer egy felső sarokba tartó lövést paskolt oldalra.

„Igen, megfelelően felkészült a meccsre és jól is játszott” – mondta az olasz szakember, ám később már arról beszélt, hogy Kepa Arrizabalaga alighanem a Granada elleni bajnokira már felépül, ha egészséges esz, akkor pedig vissza is tér a kapuba.

Ancelotti utóbbi kijelentése pedig nem aratott nagy sikert a Real Madrid öltözőjében a Relevo cikke szerint.

A lap szerint nem is feltétlen a vezetőedző szavainak tartalmával van gond – bár többen úgy érzik, Lunin rászolgált a bizalomra –, hanem az időzítéssel, mert így felesleges beszédtémát szolgáltatott. Ráért volna Ancelotti a kapushelyzettel a hétközi Bajnokok Ligája-meccs után is foglalkozni.

Lunin 2018 óta a Real Madrid játékosa, az ukrán kapus többször is kölcsönben futballozott, illetve második számúként várta a sorát, így eddig összesen 22-szer lépett pályára a Real első csapatában. Thibaut Courtois a szezon előtt súlyosan megsérült, ám Luninnak csak két bajnoki jutott, a Madrid ugyanis kölcsönvette a Chelsea-től Kepát. Utóbbi is megsérült, az ukrán pedig egyelőre élt a neki jutott lehetőséggel, azóta három mérkőzésen védett, a Real mindegyiket magabiztosan nyerte, a Cádiz elleni bravúrja mellett a Braga elleni Bajnokok Ligája-meccsen tizenegyest is védett.

A 24 éves játékos szerződése egyébként a nyáron lejár.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik