Nemzetközi foci

Akkora botrány volt Frankfurtban, hogy a rendőrség sem tudja, mi történt

ARNE DEDERT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
ARNE DEDERT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Több, mint száz rendfenntartó megsérült szombaton a Eintracht Frankfurt-VfB Stuttgart mérkőzés előtt a német labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában. A frankfurti rendőrség összesítése szerint a 2-1-es vendégsikert hozó meccs előtt háromnegyed órával a hazai szurkolók az egyik bejáratnál megtámadták a biztonságiakat. A rendőrök gumibotokkal és gázsprayvel avatkoztak közbe, és közülük sokan kórházba kerültek.

A hétfői tájékoztatás alapján 59 biztonsági ember és 57 rendőr szenvedett sérüléseket, a sérült szurkolók számáról egyelőre nincs adat. A német szövetség különbizottságot alakított a botrányos történések kivizsgálására, írta az MTI.

A Kicker beszámolója ugyanakkor bonyolultabb helyzetet festett le, a sportportál szerint még mindig sok a megválaszolatlan kérdés, és a leírások néha igen eltérőek. A közösségi oldalakon olyan videók keringenek, amelyeken az látható, hogy a lelátó északnyugati kanyarjában különféle tárgyakat dobnak a rendőrök felé.

A pontos kiváltó ok nem tisztázott. A szombat késő este közzétett rendőrségi sajtóközlemény szerint az Eintracht szurkolói 17 óra 45 perc körül megtámadták a biztonsági embereket. Ugyanakkor a rendőrség 18 óra 6 perckor már azt írta az X közösségi oldalon, hogy a stadion területén a rivális szurkolói csoportok csaptak össze, majd amikor a rendfenntartók közbeléptek, ellenük fordultak.

Ugyanakkor az Eintracht igazgatósági tagja, a szurkolói ügyekért felelős Philipp Reschke azt mondta, nincs olyan információja, amely ezt megerősítené.

De a frankfurti erőszakos ultrákat és huligánokat nem kell félteni, 2022-23-ban a klubnak rekordösszegű, 976 200 eurós bírságot kellett fizetnie különböző szabálysértések miatt.

A helyzetet mindenesetre orvosolni kell, csütörtökön ugyanis a görög PAOK érkezik Konferencia Liga-csoportmérkőzésre.

Olvasói sztorik