Nemzetközi foci

A magyar válogatott focista helyére becserélt játékost két perc múlva kiállították

Sebastien Salom-Gomis / AFP
Sebastien Salom-Gomis / AFP

Loic Nego kezdett és a 64. percig a pályán volt a Le Havre-ben, amely vasárnap a Nantes otthonában játszott bajnokit (és 0-0-s döntetlent) a francia élvonalban. A magyar válogatott játékos helyére az az Andre Ayew állt be, aki szabadon igazolhatóként november közepén csatlakozott a csapathoz.

A ghánai bemutatkozása emlékezetesre sikerült, ugyanis elkésett egy belépővel és megtaposta a nizzaiak védőjét, Eray Cömertet. Azonnal piros lapot kapott, két és fél percet sem töltött a pályán.

Ha hinni lehet a Transfermarktnak, ez mindössze a harmadik alkalom volt, hogy a 33 éves ghánai labdarúgót egyből kiállítsák.

A franciaországi Seclin-ben született Ayew az 1860 Münchennél akadémiáján kezdett futballozni, ugyanis Németországban profiskodott akkor édesapja, Abedi Pelé. A felnőttek közt az Olympique Marseille-ben mutatkozott be, majd megfordult Nagy-Britanniában (Swansea City, West Ham United), focizott Törökországban (Fenerbahce) és Katarban (al-Szadd), ezt megelőzően pedig az angol Nottingham Forest játékosa volt, de egy szezon alatt csak 13-szor lépett pályára, gólt nem szerzett, így a nyáron távozott a klubtól.

A ghánai válogatottban 115-ször lépett pályára, amellyel rekorder, 24 góljával pedig az örökranglista hatodik helyén áll. A nemzeti csapattal háromszor volt dobogós az Afrika Kupán.

Olvasói sztorik