Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Három hónapig sikoltoztam éjszaka, Isztambul túsza voltam”

MUSTAFA OZER / AFP
MUSTAFA OZER / AFP
Andrij Sevcsenko közel húsz éven át profi labdarúgóként dolgozott, a Dinamo Kijevben és az AC Milanban igazi sztár volt, de megfordult a Chelsea-ben is. Az egykori aranylabdás játékos a milánói klubbal mindent megnyert, de a 2005-ös isztambuli Bajnokok Ligája még mindig kísérti.

A Milan szenzációsan futballozott az első félidőben, Maldini már az első percben vezetést szerzett, Crespo a szünet előtti hajrában öt perc alatt duplázott. A Liverpool azonban nem adta fel, és háromgólos hátrányról hat perc alatt egyenlített (3-3).

Sevcsenko a hosszabbításban kihagyott egy ziccert, majd a tizenegyeseknél az ötödik körben is hibázott, így a Liverpool nyerte meg a BL-trófeát.

Sevcsenko a közelmúltban jelentette meg önéletrajzát „Életem, futballom” címmel, amelyben azt írta, ez a vereség kis híján tönkretette az életét.

„Higgyék el nekem, hogy később legalább százszor megnéztem a teljes meccset, és ezerszer Dudek óriási védését. Néhány csapattársnak sikerült kitörölnie a fejéből ezt a borzalmat, de én részletesen tanulmányozni akartam, hol hibáztunk. És minél többet néztem, annál kevésbé értettem” – írta.

„Minél jobban akartam magyarázatot találni, annál inkább beleőrültem. Az éjszaka közepén izzadtságban úszva ébredtem, sikoltoztam az ágyban.

Három hónapig tartott, Isztambul túszának éreztem magam. Mintha börtönben lennék, és piros trikós őrök állnak körülöttem egy trófeával. Azt gondoltam, szétesek, vagy szakember segítségét kérem. Nehéz volt, de sikerült kijönnöm ebből a mélypontból.

Olvasói sztorik