Nemzetközi foci

Erre nem biztos, hogy számított a ManUnited

Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / AFP
Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / AFP
Aaron Wan-Bissaka felkérést kapott a Kongói Demokratikus Köztársaság futballszövetségétől, hogy csatlakozzon a válogatotthoz a januári Afrika-kupán.

A 25 éves, kongói származású védő eddig egyszer öltötte magára az afrikai csapat mezét, még 2015-ben, amikor egy U17-es mérkőzésen Anglia 8-0-ra győzött.

2018 márciusában aztán meghívást kapott az angol U20-as csapatba, játszott az U21-eseknél is, amellyel szerepelt a 2019-es Európa-bajnokságon. 2019 májusában kijelentette, hogy angol színekben szeretné folytatni, néhány hónappal később megkapta első behívóját a felnőtt válogatottba, de a Koszovó és Bulgária elleni Eb-selejtezőt hátsérülése miatt kénytelen volt kihagyni.

Azóta viszont olyan versenytársakkal találta magát szemben posztján, mint Kyle Walker, Trent Alexander-Arnold vagy Kieran Trippier, így nem került ismét a válogatott közelébe.

A kongói szövetség ezt szeretné kihasználni, a január 13-tól február 11-ig tartó Afrika-kupán ugyanis számítana rá. A Manchester United védője még nem hozott döntést, de állítólag fontolgatja a lehetőséget.

Ha Wan-Bissaka elfogadja, akkor a ManUnited 2024 elején elveszítené, csakúgy, mint a kameruni kapus Andre Onanát és a marokkói középpályás, Szofjan Amrabatot.

Olvasói sztorik