Nemzetközi foci

Ilyen szerencsétlen válogatott is kevés akadt a futballtörténelemben

XINHUA / Xinhua via AFP
XINHUA / Xinhua via AFP
Múlt vasárnap óta Salamon-szigetek fővárosa, Honiara ad otthont az idei Csendes-óceáni Játékoknak (Pacific Games). A 17. alkalommal megrendezett óceániai multisport-esemény egyelőre csak egy elég érdekes történés miatt került be a világsajtóba: Pápua Új-Guinea futballválogatottja ugyanis nem mindennapi körülmények között esett ki már a csoportmérkőzések során.

A FIFA-világranglistán mindössze 165. helyen jegyzett csapat egyébként sem számított az esélyesek közé (noha legutóbb, négy éve elődöntős volt), ugyanis legutóbb tavaly márciusban tudott nyerni, idén pedig egy Szingapúr elleni 2-2-es döntetlen után négyszer is kikapott – Malajziától például 10-0-ra.

A Pacific Games nyitófordulójában azonban abszolút esélyesként léphetett volna pályára Tuvalu ellen, ám a rivális egy Fidzsi-szigeteki ciklon miatt nem érkezett meg időben, így a meccset a pápuák 3-0-val megkapták.

Pechjükre, ugyanis miután Tuvalu befutott, beleszaladt egy Vanuatu elleni 6-0-s vereségbe, így a csoportdöntőn Pápua Új-Guineának nem volt elég az 1-1-es döntetlen, rosszabb gólkülönbséggel kiesett csoportjából.

A szurkolók sem értették az egészet, szerintük a rendezőknek alkalmazkodniuk kellett volna a kialakult helyzethez, és döntetlen esetén illett volna tizenegyes-párbajt rendezni a továbbjutás eldöntése érdekében.

Egy másik ennél is továbbment, és kijelentette:

Ez így tisztességtelen!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik