Nemzetközi foci

„Megértem, hogy Dárdai urat zavarja, hogy a kritizált játékosa a válogatottban magas szinten teljesít” – visszaszólt a lustának titulált focista ügynöke

SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

„Nem feledkeztünk meg róla, de minél előbb távoznia kell, hogy olyan csapathoz igazoljon, ahol játéklehetőséget kap. Sok esélyt kapott már, de csak kevés ennyire lusta futballistát láttam életem során” – mondta Dárdai Pál, a német másodosztályban szereplő Hertha BSC edzője egyik játékosáról, Myziane Maolidáról.

Dárdai szavaira reagált a játékos menedzsere, Philippe Lamboley, aki úgy érzi, alaptalan az edző kritikája.

„Az egyetlen dolog, amiben egyetértünk ezzel a nagyszerű, látnoki képességgekkel bíró edzővel, az az, hogy így legalább megszabadulunk egymástól.

Megértem, hogy Dárdai urat zavarja, hogy a játékos, akit nem is használt az idényben, inkább leküldte a harmadosztályban szereplő tartalékokhoz, az a válogatottban magas szinten teljesít középcsatárként. Ugyanis ez a posztja, de ezt a keményen dolgozó Dárdai nem vette észre

– magyarázta Lamboley.

Aki arra utalt, hogy a 24 éves Maolida a Comore-szigetek válogatottjában két meccsen játszott eddig, és mindkétszer eredményes volt.

A Közép-afrikai Köztársaság elleni vb-selejtezőn ő állította be a 4-2-es végeredményt,

Ghána ellen pedig egy szép szóló végén ő szerezte a győzelmet jelentő gólt. A Comore-szigetek így két forduló után hibátlanul áll a selejtezőcsoportjában, amelyben még Mali, Madagaszkár és Csád szerepel.

Olvasói sztorik